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Temps de préparation
20min
Temps total
1h 5min
Portion
4 portion/s
Niveau
Facile

Ingrédients

Sweet potato and coconut milk soup, chicken with Poulette sauce and pears and chocolate in parcels

  • 400 g Sweet Potato, cut into cubes
  • 1 clove garlic, peeled
  • 100 g Onion, cut in half
  • ½ tsp dried Herbes de Provence
  • 10 g olive oil
  • 4 ripe pears, cut in half
  • 60 g dark chocolate, 12 squares
  • 4 pincée pinches mixed spice
  • 250 g fresh mushrooms, (reserve the stems)
  • 1 cube chicken stock
  • 500 g water
  • 3 pinches salt, or to taste
  • 2 pinches ground pepper, or to taste
  • 300 g parsnips, cut into 1cm cubes
  • 100 g whole peeled chestnuts
  • 600 g filets of chicken breast
  • 150 g milk
  • 200 g coconut milk
  • 10 g fresh ginger, (optional)
  • 20 g flour, or corn flour
  • 1 egg yolk
  • 80 g thick crème fraîche, minimum 30% fat
  • ½ lemon, juice only
  • 10 sprigs of fresh chives, cut up

Accessoires dont vous avez besoin

  • Varoma
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  • Panier de cuisson
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  • Spatule
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  • Bol complet
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  • Plat de service isotherme
    Plat de service isotherme
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La préparation de la recette

  1. Weigh in 400g sweet potato

  2. Chop 5 seconds/speed 5. Transfer to the internal steamer basket.

  3. Add 1 clove garlic

  4. Add 100 g onion

  5. Add ½ tsp dried herbs

  6. Add 10 g olive oil

  7. Chop 5 seconds/speed 5. Scrape sides of bowl with spatula.

  8. Sautee 2 minutes/120ºC/speed 1, without the measuring cup. Whilst cooking, prepare 4 sheets of baking paper and place on each one, 1 pear and 3 squares of dark chocolate. Sprinkle with mixed spice, tightly close your parcels and set aside on the varoma tray.

  9. Remove the stems of the mushrooms and add them to the Thermomix bowl. Place the mushroom caps in the Varoma bowl.

  10. Add 1 cube chicken stock, 500 g water, salt and pepper. Insert the internal steamer basket.

  11. Place the Varoma on top of the lid and add 300 g parsnips, 100 g chestnuts and 600 g chicken breast fillets.

  12. Place the Varoma tray into the Varoma and cook 30 minutes/Varoma/Speed 1. Remove the Varoma and keep the pear parcels, the chicken and the vegetables warm until service (a ThermoServer comes in handy here!).

  13. Remove the internal steamer basket and reserve. Transfer the sauce to a pitcher or jug and reserve.

  14. Tip the cooked sweet potatoes from the basket into the bowl. Add 150 g milk, 200 g coconut milk, 10 g fresh ginger and 150 g of reserved sauce. Mix 2 minutes/speed 6-10, slowly increasing the speed. Transfer this blended soup into a serving container and keep warm until service.

  15. Add the remaining sauce to the bowl. Add 20 g flour or corn flour, 1 egg yolk, 80 g crème fraîche and the juice of ½ a lemon.

  16. Cook 4 minutes/100ºC/speed 5. Place the chicken and vegetables on a serving platter, cover with sauce, and sprinkle with chopped chives.

  17. Serve the sweet potato and coconut milk soup as a starter, followed by the chicken and vegetables in the Poulette sauce, followed by your dessert of pears and chocolate parcels.

Astuce

Cette recette provient de la plateforme Cookidoo en français ; elle n'est pas encore traduite en anglais et je dois l'utiliser pour un cours en anglais à l'agence Thermomix de Saintes. Je vais la mettre dans Mes Créations.

Version du Thermomix ®

  • Appliance TM 6 image
    La recette est créée pour
    TM 6
    Pour la cuisson (mijotage) à des températures de 95°C ou plus, il faut toujours utiliser le panier de cuisson à la place du gobelet doseur TM6. Le panier de cuisson repose librement sur le couvercle du bol, est perméable à la vapeur et empêche également les éclaboussures d’aliments provenant du bol de mixage.
  • Appliance TM 5 image
    La recette est créée pour
    TM 5
    Si vous utilisez un gobelet doseur TM6 sur votre TM5:
    Pour la cuisson (mijotage) à des températures de 95°C ou plus, il faut toujours utiliser le panier de cuisson à la place du gobelet doseur TM6. Le panier de cuisson repose librement sur le couvercle du bol, est perméable à la vapeur et empêche également les éclaboussures d’aliments provenant du bol de mixage.
    Veuillez prendre note que le bol de mixage du TM5 a une capacité supérieure à celle du TM31 (capacité de 2,2 litres au lieu de 2,0 litres pour le TM31). Pour des raisons de sécurité, les recettes pour le Thermomix TM5 ne peuvent être cuisinées avec un Thermomix TM31 sans adapter les quantités. Risque de brûlures par projection de liquides chauds: ne pas excéder la quantité de remplissage maximale. Respectez les repères de niveau de remplissage du bol de mixage!

"Cette recette a été publiée par un utilisateur du site Thermomix. Elle n'a pas été testée par le département recherche et développement Thermomix France. La société VORWERK France ne peut être tenue pour responsable de la création et de la réalisation de la recette proposée, notamment pour les quantités, les étapes et le résultat. Pour une utilisation optimale de votre Thermomix, veuillez vous référer uniquement au guide d'utilisation de votre appareil, en particulier pour les consignes de sécurité."

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Sweet potato and coconut milk soup, chicken with Poulette sauce and pears and chocolate in parcels

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